Piec na pellet z piekarnikiem Biscotto, Eva Calòr

10. 10.
Biscotto to piecyk na pellet z nadmuchem i możliwością przygotowywania potraw w piekarniku. Po raz pierwszy nie jest to tylko rozwiązanie dodatkowe, ale piekarnik jest pełnoprawnym elementem przejmującym w sposób kontrolowany generowane ciepło. Oferuje możliwość zmiany kierunku nadmuchu i skierowania gorącego powietrza przez ścianę do innego pokoju. Dzięki automatyce, użytkownik, może za pomocą sterownika w łatwy sposób zmienić tryb pracy piecyka z ogrzewacza pomieszczeń do trybu piekarnika. Wtedy cała moc przekazywana jest do piekarnika, a nadmuch automatycznie wyłączany. Istnieje też możliwość ustawienia piecyka w trybie pracy manualnej, wówczas piecyk automatycznie po włączeniu pilnuje temperatury zadanej i w razie potrzeby wygasza się, jeśli ją przekroczy o 2 stopnie, z kolei po spadku temperatury rozpala się ponownie. Drugi tryb pracy CHRONO – pozwala ustalić tygodniowy harmonogram pracy urządzenia.